REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Keptuvėje virš vidutinės liepsnos, nedideliame aliejaus kiekyje, apkepinti svogūnus, maždaug 3 minutes.
Įdėti morkas, grybus, truputį pasūdyti, pilti dar truputį aliejaus. Viską apkepinti vis pamaišant mentele dar apie 5 minutes.
Sudėti šviežius kopūstus, česnaką, pipirus. Toliau kepinti apie 10 minutes. vis pavartant mentele. - Kai kepami švieži kopūstai suminkštės, sudėti raugintus kopūstus. Kopūstų raugo neišpilti - jo prireiks vėliau. Troškinti po uždengtu dangčiu dar apie 5-10 minučių. Kopūstai turi troškintis savo garuose, jeigu skysčio neužtenka, pilti sultinio arba vandens.
- Maždaug po 25-30 minučių kepimo įvyksta svarbiausias momentas - ragavimas. Rauginti kopūstai labai skiriasi savo skoniu, todėl šis kopūstų troškinys niekada nesigaus toks pat, koks buvo prieš tai. Jeigu troškinys per rūgštus - pridėti cukraus, jeigu nesūrus - pasūdyti, jeigu trūksta rūgšties - pilti kopūstų raugo. Paragavus turi būti neaišku, ko jaučiasi daugiau: sūrumo, saldumo ar rūgšties.
- Kai pasiekiamas reikiamas kopūstų troškinio skonis, sudėti petražoles ir viską gerai išmaišyti. Dar patroškinti 1-2 minutes.
REKLAMA