INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 100 mililitrų vandens
- 800 gramų kalmarų (virti)
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 200 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol igaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą,
kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogunus ir juos kepkite. Pakepintais svogunais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
REKLAMA