INGREDIENTAI:
- 6 vienetai agurkų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek krapų
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- šiek tiek sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Švieži agurkai nulupami, supjaustomi storais griežinėliais, apibarstomi druska, pipirais, pavoliojami miltuose ir iš abiejų pusių apkepami gerai įkaitintame svieste. Tada sudedami į puodą, įpilama truputį sultinio, įdedama sviesto, nuluptų skiltelėmis supjaustytų pomidorų, užpilama grietine ir troškinama ant mažos ugnies, kol suminkštės. Patiekalas apibarstomas supjaustytais krapais. Prie troškintų agurkų tinka virtos ar keptos bulvės, miežinių, kvietinių ar ryžių kruopų košės arba batono skrebučiai.
REKLAMA