Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepinama aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus citrinos sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama apie 15—20 min. Baigiant troškinti supilama grietinė. Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis bei pupelėmis. Skanaus.
Autorius: Rūta
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 kilogramas lydekų
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepinama aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus citrinos sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama apie 15—20 min. Baigiant troškinti supilama grietinė. Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis bei pupelėmis. Skanaus.