• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Krakmolo tešla neturėtų būti labai skysta, bet neturi būti ir super tiršta, kuomet gaminsite atrasite savo vidurį tikrai. Galite pirma išsikepti vieną keptuvę vištienos gabalėlių tešloje ir paragauti, kiek maždaug laiko reikėtų kepti. Padažo saldumą-rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų vištos filė
  • 12 valgomųjų šaukštų vandens (šalto)
  • 5 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas (arba bulvių krakmolo)
  • 1 arbatinis šaukštelis malto muskato (arba juodųjų pipirų)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Padažui:
  • 1 skardinė konservuotų ananasų
  • 6 valgomieji šaukštai vandens (šalto)
  • 6 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolas
  • 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
  • šiek tiek vyno acto
  • Garnyrui:
  • 400 mililitrų ilgagrūdžiai ryžiai
  • 250 mililitrų šaldyti žirneliai
  • 2 vienetai morkų (didelių)
  • 0.5 vieneto raudonosios paprikos
  • 3 skiltelės česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 5

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų