Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).
Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
100 aguonų (maltos)
šiek tiek cukraus pudros (pyragui apibarstyti)
50 gramų cukraus
šiek tiek kiaušinių (trynys)
3 valgomieji šaukštai pieno (karštas)
90 vienetų grietinės
šiek tiek razinų
2 valgomieji šaukštai romo
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai. Sviestą išsukti su cukrumi (nepamiršti ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilti grietinę ir įtarkuoti citrinos žievelę. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.
Į dubenį berti maltas aguonas, užpilti ant jų karštą pieną, suberti razinas, cukrų (paprastą ir vanilinį), citrinų žieveles, pilti romą ir kiaušinio trynį. Viską pamaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Ant stalo paviršiaus pabarstyti miltų. Iškočioti tešlą, dėti aguonų įdarą, paskleisti jį per visą plotą. Susukti atsargiai į ritinėlį, gražiai užspausti abu galus ir dėti į orkaitę (rekomenduojama daryti ne vieną, o du ritinėliu).
Kepti 25 - 30 minučių. Ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.