Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais. Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę. Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu. Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite. Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla. Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų. Skanaus.
Autorius: Laimutė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
4 stiklinės mėlinių (šaldytos/šviežios)
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinė sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą patepkite sviestu bei pabarstykite miltais. Vidutiniame dubenyje sumaišykite 3 stiklines miltų, 0,75 stiklinės cukraus, kepimo miltelius ir tarkuotą 1 citrinos žievelę. Sviestą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su biriais ingredientais ir galiausiai su kiaušinu. Kitame dubenyje sumaišykite 0,25 stiklinės cukraus, kukurūzų krakmolą, 1 citrinos sultis, sudėkite mėlynes ir viską išmaišykite. Išklokite dviem trečdaliais tešlos kepimo skardą, sudėkite uogų masę ir viską aptrupinkite likusia tešla. Kepkite apie 45-60 min. arba, kol viršus truputį paruduos. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite ir tada supjaustykite kvadratėliais. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Šaldytuve šis pyragas išsilaikys net keletą dienų. Skanaus.