Sviestą išsukame su cukrumi ir medumi, dedame kiaušinius, prieskonius. Miltus persijojame ir sumaišome su soda. Į paruoštą masę dedame miltų ir sodos mišinį, viską gerai suminkome. Tešlos kamuolį dedame i šaldytuvą ir palaikome pusvalandį. Tada iš atšalusios tešlos pjaustome namelio dalis ir dedame kepti iki kol detalės švelniai paruduos.
Iškeptas detales klijuojame gerai išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros mišiniu, kuris turi būti baltos spalvos, grietinės tirštumo. Namelį puošiame saldainiais, guminukais ir kitais saldumynais. Paliekame per naktį sustingti.
Autorius: Ramūnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono (1/3)
350 gramų cukraus
šiek tiek gvazdikėlių (1/3)
šiek tiek imbierų (1/3)
200 gramų medaus
6 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
lazūrai reikės:
1 kiaušinio baltymo stiklinės cukraus pudros
Sviestą išsukame su cukrumi ir medumi, dedame kiaušinius, prieskonius. Miltus persijojame ir sumaišome su soda. Į paruoštą masę dedame miltų ir sodos mišinį, viską gerai suminkome. Tešlos kamuolį dedame i šaldytuvą ir palaikome pusvalandį. Tada iš atšalusios tešlos pjaustome namelio dalis ir dedame kepti iki kol detalės švelniai paruduos.
Iškeptas detales klijuojame gerai išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros mišiniu, kuris turi būti baltos spalvos, grietinės tirštumo. Namelį puošiame saldainiais, guminukais ir kitais saldumynais. Paliekame per naktį sustingti.