REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Gaminame biskvitą. Įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g cukraus. Elektriniu plakikliu išplakame iki beveik baltos masės.
- Į masę įdedame 200 g Rududu. Plakame. Beriame 330 g. miltus. Maišome.
- Iš 200 g. grietinės paimame 1 valg. šaukštą grietinės ir sumaišome su 1 arbatiniu šaukšteliu sodos (nugesiname). Likusią grietinę sudedame į masę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
- Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 45 – 60 minučių, kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas.
- Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.
- Šokoladinis pertepimas: 100 g šokolado ištirpinti su 50 ml pieno ant silpnos ugnies.
- Grietinėlės kremas: 400 g grietinės sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus. Tada viską išplakti iki standumo.
- Sviestinis kremas: 270 g “Rududu” ir 100 g sviesto palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
- Torto surinkimas: į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.
- Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings.
- Karamelinis ganašas: užvirinti 420 g grietinėlės (geriausia 36 proc.), nukelti nuo ugnies, įdėti 200 g "Rududu".
- Išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti elektriniu plakikliu iki standžios masės.
- Išėmus tortą iš torto formos, papuošti karameliniu ganašu. Skanaus :)
REKLAMA