Kremas: kondensuotą pieną išsukti su sviestu, kakava ir vanile. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietine. Suberti smulkintus riešutus, miltus ir sodą, nugesintą actu. Išmaišyti. Tešlą sukrėsti į gilesnę kepimo formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Po 4-5 val. torto paplotį perpjauti per pusę. Apatinį paplotį ištepti kremu, o antrą paplotį sutrupinti ir užbarstyti ant kremo sluoksnio. Trupinius taip pat aptepti kremu. Keletą valandų tortą palaikyti šaldytuve.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
1 arbatinis šaukštelis vanilės
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
200 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
0.5 stiklinės riešutų
1 vienetas kondensuoto pieno (su cukrumi)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremas: kondensuotą pieną išsukti su sviestu, kakava ir vanile. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, grietine. Suberti smulkintus riešutus, miltus ir sodą, nugesintą actu. Išmaišyti. Tešlą sukrėsti į gilesnę kepimo formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 30-40 min. Po 4-5 val. torto paplotį perpjauti per pusę. Apatinį paplotį ištepti kremu, o antrą paplotį sutrupinti ir užbarstyti ant kremo sluoksnio. Trupinius taip pat aptepti kremu. Keletą valandų tortą palaikyti šaldytuve.