REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Biskvitui gerai išplakti 2 kiaušinių trynius su 2 v/š cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus, supilti 2 v/š miltų ir dar kartą gerai išplakti. Pabaigoje atsargiai įmaišyti atskirai iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Tešlą supilti į formą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 min. Iškepti 2 biskvitus arba vieną didelį – iš 2 normų ir perpjauti į dvi dalis.
- Tuo tarpu šaltame vandenyje (300 ml) pamerkti 40 g želatinos. Kai išbrinks, truputį pašildyti, kad želatina visiškai ištirptų. Paruoštą želatiną padalinti į 3 dalis.
- Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito supilti maždaug pusę paruoštos varškės-grietinėlės masės: gerai išplakti 200 g riebios grietinėlės su 180 g cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus. Tuomet į masę įmaišyti 200 g pertrintos varškės, pabaigoje supilti 1/3 paruoštos želatinos dar kartą gerai išmaišyti. Tortą padėti 2-3 val į šaldytuvą, kad sluoksnis sutvirtėtų.
- Išėmus iš šaldytuvo, ant varškės-grietinėlės sluoksnio užpilti persikų sluoksnį: smulkintuvu sutrinti konservuotus persikus (850 g, nupilti sirupą), įdėti 3-4 šaukštus cukraus ir supilti 1/3 paruoštos želatinos ir vėl padėti tortą į šaldytuvą, kad sutvirtėtų persikų sluoksnis.
- Ant sustingusio persikų sluoksnio uždėti antrą biskvitą, supilti likusią varškės-grietinėlės masę ir vėl atvėsinti šaldytuve, kol šis sluoksnis sutvirtės. Ant sustingusios varškės-grietinėlės masės užpilti braškių sluoksnį: smulkintuvu sutrinti 100 g braškių (tinka šaldytos) ir 2-3 v/š cukraus. Pabaigoje likusią paruoštą želatiną ir gerai išmaišyti. Tortą keletui valandų palikti šaldytuve, kad galutinai sustingtų.
REKLAMA