• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
  • 480 gramų cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai miltai
  • 40 gramų želatinos
  • 300 mililitrų vandens
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų varškės
  • 1 skardinė persikų (konservuoti)
  • 100 gramų braškių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
  • 480 gramų cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai miltai
  • 40 gramų želatinos
  • 300 mililitrų vandens
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų varškės
  • 1 skardinė persikų (konservuoti)
  • 100 gramų braškių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Biskvitui gerai išplakti 2 kiaušinių trynius su 2 v/š cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus, supilti 2 v/š miltų ir dar kartą gerai išplakti. Pabaigoje atsargiai įmaišyti atskirai iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Tešlą supilti į formą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 min. Iškepti 2 biskvitus arba vieną didelį – iš 2 normų ir perpjauti į dvi dalis.
  2. Tuo tarpu šaltame vandenyje (300 ml) pamerkti 40 g želatinos. Kai išbrinks, truputį pašildyti, kad želatina visiškai ištirptų. Paruoštą želatiną padalinti į 3 dalis.
  3. Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito supilti maždaug pusę paruoštos varškės-grietinėlės masės: gerai išplakti 200 g riebios grietinėlės su 180 g cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus. Tuomet į masę įmaišyti 200 g pertrintos varškės, pabaigoje supilti 1/3 paruoštos želatinos dar kartą gerai išmaišyti. Tortą padėti 2-3 val į šaldytuvą, kad sluoksnis sutvirtėtų.
  4. Išėmus iš šaldytuvo, ant varškės-grietinėlės sluoksnio užpilti persikų sluoksnį: smulkintuvu sutrinti konservuotus persikus (850 g, nupilti sirupą), įdėti 3-4 šaukštus cukraus ir supilti 1/3 paruoštos želatinos ir vėl padėti tortą į šaldytuvą, kad sutvirtėtų persikų sluoksnis.
  5. Ant sustingusio persikų sluoksnio uždėti antrą biskvitą, supilti likusią varškės-grietinėlės masę ir vėl atvėsinti šaldytuve, kol šis sluoksnis sutvirtės. Ant sustingusios varškės-grietinėlės masės užpilti braškių sluoksnį: smulkintuvu sutrinti 100 g braškių (tinka šaldytos) ir 2-3 v/š cukraus. Pabaigoje likusią paruoštą želatiną ir gerai išmaišyti. Tortą keletui valandų palikti šaldytuve, kad galutinai sustingtų.

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų