REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Biskvitui gerai išplakti 2 kiaušinių trynius su 2 v/š cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus, supilti 2 v/š miltų ir dar kartą gerai išplakti. Pabaigoje atsargiai įmaišyti atskirai iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Tešlą supilti į formą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 min.
- Tuo tarpu šaltame vandenyje (300 ml) pamerkti 40 g želatinos. Kai išbrinks, truputį pašildyti, kad želatina visiškai ištirptų. Paruoštą želatiną padalinti į 3 dalis
- Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito supilti paruoštą varškės-grietinėlės masę: gerai išplakti 200 g riebios grietinėlės su 180 g cukraus ir 1 v/š vanilinio cukraus. Tuomet į masę įmaišyti 200 g pertrintos varškės, pabaigoje supilti 1/3 paruoštos želatinos dar kartą gerai išmaišyti. Supylus varškės-grietinėlės sluoksnį, jame suformuoti „šulinėlį“: nedidelį dubenėlį apvynioti plėvele ir įspausti į masės vidurį. Supylus šią masę, tortą padėti 2-3 val į šaldytuvą, kad sluoksnis sustingtų. Kai sustings, dubenėlis lengvai išsiima.
- Iš šaldytuvo išimto torto „šulinėlį“ užpildyti kivi mase: 10 min ant silpnos ugnies virti 4 nuvalytus iri susmulkintus kivi vaisius ir 100 g cukraus. Pabaigoje supilti 1/3 paruoštos želatinos ir atvėsinti. Užpylus šį sluoksnį, padėti į šaldytuvą kelioms valandoms kad sustingtų.
- Iš šaldytuvo išimto torto „šulinėlį“ užpildyti kivi mase: 10 min ant silpnos ugnies virti 4 nuvalytus iri susmulkintus kivi vaisius ir 100 g cukraus. Pabaigoje supilti 1/3 paruoštos želatinos ir atvėsinti. Užpylus šį sluoksnį, padėti į šaldytuvą kelioms valandoms kad sustingtų.
REKLAMA