Dubenyje ištrinkite varškę su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir viską gerai išmaišykite, po to paminkykite švariomis rankomis. Gautą tešlos gniužulą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus rankomis voliokite į ilgą volą. Jį visą kiek paplokite, kad suplonėtų ir bukąja peilio puse supjaustykite kubeliais, ar rombeliais. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno ir virkite 5-7 min., kol iškils į paviršių. Valgoma su grietine, sviestu, jogurtu arba uogiene. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų (nepilna)
2 vienetai varškės (pakeliai)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje ištrinkite varškę su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir viską gerai išmaišykite, po to paminkykite švariomis rankomis. Gautą tešlos gniužulą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus rankomis voliokite į ilgą volą. Jį visą kiek paplokite, kad suplonėtų ir bukąja peilio puse supjaustykite kubeliais, ar rombeliais. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno ir virkite 5-7 min., kol iškils į paviršių. Valgoma su grietine, sviestu, jogurtu arba uogiene. Skanaus.