PARUOŠIMO BŪDAS:
- Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, virti su prieskoniais - pipirais, lapeliais ir druska, tol kol atsiskirs mėsa nuo kaulų. Bulves sutarkuoti su baltuoju svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, gerai išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Taukuose, ar kitokiuose riebaluose apkepti supjaustytus raudonus svogūnus, po to suberti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti Kotanyi pipirų, įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.. Išimti iš orkaitės lengvai apgeltusį kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro. Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir suvynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti dar apie 15 - 20 min., kol apskrus.
Šį patiekalą kepiau per Kalėdas, bet apeliuodama į ateinančius metus, iš vyniotinio suformulavau triušiuką.
Tinka valgyti su sviesto - grietinės padažu, pagardintu petražolėmis.
Manau, kad panašų vyniotinį galima daryti ne tik iš ,,kugelinės'' tešlos, bet iš iš virtų bulvių, sumaišytų su miltais. Žinoma, galima ir neformuoti triušio, o valgyti kaip vyniotinį. Nebijantiems eksperimentuoti linkiu pabandyti o kitiems lai mano triušis į namus atneša meilės, jaukumo, švelnumo!