Šis egzotiškas patiekalas puikiai tiks visiems, kad mėgsta itin aštrų maistą ir nebijo išbandyti naujus produktus virtuvėje. Sambal Oelek padažas suteikia puikų aštrų skonį mėsai, o žaliosios citrinos sultys rūgštumo padažui. Na, o Panko džiūvesėliai suteikia traškumą ir puikią formą. Mėsą galima ne tik kepti keptuvėje, bet ir orkaitėje ant kepimo popieriaus, jei nesinori ilgai stovėti prie keptuvės. Taip pat gaminant padažą, galima dėti ir susmulkintą citrinžolę.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 700 gramų kiaulės faršo
- 5 vienetai marinuoti svogūnėliai
- 2 skiltelės česnakų
- 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 2 valgomieji šaukštai žuvų padažo
- 1.5 arbatinio šaukštelio padažo (Sambal Oelek)
- 50 gramų džiūvesėlių (panko)
- Padažui:
- 400 mililitrų kokosų pieno
- 20 gramų kalendrų
- 1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto kardamono
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- 0.5 vieneto žaliųjų citrinų sulčių
- Pabarstymui:
- 60 gramų kalendrų
- Kepimui:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsą gerai išminkyti su česnakų skiltelėmis, imbieru, sojų padažu, žuvies padažu, Sambal Oelek padažu, smulkintais svogūnėliais ir kalendrų lapeliais. Palikti šaldytuve 1 val.
- Padažui sukapoti kalendras. Į gilesnį dubenį sudėti kardamoną, cinamoną, ciberžolę, imbierą, supilti kokosų pieną ir išmaišyti.
- Suformuoti nedidelius mėsos kukuliukus rankomis, apvolioti džiūvesėliuose.
- Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje kepti kukuliukus, kol paruduos iš visų pusių. Lėtai supilti kokosų padažą prie kukulių ir virti ant vidutinės kaitros 10-12 min. Pabaigoje pagardinti druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.
- Kukuliukus sudėti į lėkštes ir užpilti padažu. Papuošti žaliosios citrinos skiltelėmis ir kapotomis kalendromis. Patiekti su ryžiais.
REKLAMA