Pyragas nesaldus, patinka net ir nelabai mėgstantiems pyragus. Galima naudoti įvairias mėgstamas sėklas, lengvai pagaminamas. Užpilui galima naudoti ne tik grietinę, bet ir jogurtą arba majonezą. Skanus ir šiltas, ir šaltas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 6 vienetai svogūnų
- 1 stiklinė miltai
- 100 mililitrų grietinės
- 6 valgomieji šaukštai pieno
- 5 valgomieji šaukštai lukštentos saulėgrąžos (arba šalavijo sėklų)
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
- 45 gramai kepinių margarino (arba sviesto)
- 1 valgomasis šaukštas aguonų
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti ant aliejaus keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs, užberti druskos.
- Į prasijotus miltus įberti kepimo miltelius, druskos, sudėti pasmulkintą margariną, įpilti 6 v.š. pieno, išminkyti, kol nelips prie rankų.
- Iškočioti lakštą tokio dydžio kaip kepimo forma, įdėjus suformuoti kraštelius.
- Sudėti atvėsintus keptus svogūnus.
- Užpilui suplakti kiaušinį su grietine, žiupsneliu druskos, įtarkuoti muskato riešuto. Užpilti svogūnus, užberti aguonas, saulėgrąžas.
- Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min.
REKLAMA