Ištirpinkite keptuvėje 1 šaukštą sviesto, įpilkite 2 šaukštus vandens, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kol jis suminkštės ir visiškai išgaruos vanduo. Sudėkite į dubenį pakepintus svogūnus ir sumaišykite su miltais (šiek tiek pasilikite kepimo indui pabarstyti), likusiu sviestu (šiek tiek pasilikite kepimo indui patepti) bei kiaušiniais. Tuomet supilkite pieną, sudėkite grietinėlę, sutrintą sūrį, šiek tiek druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sudėkite pasigamintą tešlą. Kepkite apie 30-35 min. 220 laipsnių temperatūroje, kol duona įgaus auksinį atspalvį. Valgykite dar karštą arba kambario temperatūros. Skanaus!
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės pieno
2 valgomieji šaukštai vandens
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
120 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinkite keptuvėje 1 šaukštą sviesto, įpilkite 2 šaukštus vandens, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kol jis suminkštės ir visiškai išgaruos vanduo. Sudėkite į dubenį pakepintus svogūnus ir sumaišykite su miltais (šiek tiek pasilikite kepimo indui pabarstyti), likusiu sviestu (šiek tiek pasilikite kepimo indui patepti) bei kiaušiniais. Tuomet supilkite pieną, sudėkite grietinėlę, sutrintą sūrį, šiek tiek druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sudėkite pasigamintą tešlą. Kepkite apie 30-35 min. 220 laipsnių temperatūroje, kol duona įgaus auksinį atspalvį. Valgykite dar karštą arba kambario temperatūros. Skanaus!