Labai lengvai ir greitai pagaminami, įdomaus skonio sausainiai, kurie tiks prie karštos arbatos puodelio ir knygos ilgais žiemos vakarais. Levandos labai įdomus ir retai naudojamas dalykas maisto ruošoje, bet tikrai be reikalo - tai suteikia patiekalui nuostabų kvapą. Levandų nereikia padauginti, nes per didelis kiekis gali suteikti kartumą. Tačiau nedidelis kiekis gali paįvairinti įvairius desertus. Tad šitie sausainiukai irgi ne išimtis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų kvietinių miltų
- 180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 150 gramų cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai levandų (džiovintos)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 25
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, miltais, vanile ir levandomis.
- Užminkyti tešlą. Suspausti į plokščią diską, pridengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 30 min.
- Atvėsusią tešlą iškočioti į 7 mm storio lakštą. Išpjauti norimos formos sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepti 20 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos. Iškeptus sausainius atvėsinti ir skanauti.
REKLAMA