Papildomai reikės 10 g salyklo ekstrakto. Supilkite ant stalo miltus, padarykite miltų kauburio viduryje duobutę ir sudėkite į ją mieles, smulkiai supjaustytą kumpį, salyklo ekstraktą, sviestą, druską bei vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Gautą tešlą palikite šiltai 1 val., kad pakiltų. Iš pakilusios tešlos formuokite nedideles bandeles ir dėkite jas ant riebalais pateptos kepimo skardos. Kepkite apie 20-25 min. 170 laipsnių temperatūroje. Iškeptas palikite keletai min., kad pravėstų ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
200 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
1 kilogramas kvietinių miltų
500 mililitrų vandens
20 gramų druskos
100 gramų sviesto
50 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės 10 g salyklo ekstrakto. Supilkite ant stalo miltus, padarykite miltų kauburio viduryje duobutę ir sudėkite į ją mieles, smulkiai supjaustytą kumpį, salyklo ekstraktą, sviestą, druską bei vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Gautą tešlą palikite šiltai 1 val., kad pakiltų. Iš pakilusios tešlos formuokite nedideles bandeles ir dėkite jas ant riebalais pateptos kepimo skardos. Kepkite apie 20-25 min. 170 laipsnių temperatūroje. Iškeptas palikite keletai min., kad pravėstų ir patiekite. Skanaus.