Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus. Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu. Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve. Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės. Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra. Papuoškite pagal savo skonį. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus
20 gramų kakavos
6 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
120 gramų juodojo šokolado
200 gramų pieniško šokolado
200 gramų sviesto (tirpintas)
2 litrai grietinės
40 gramų želatinos
šiek tiek romo (esencija)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui. Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus. Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu. Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve. Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės. Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra. Papuoškite pagal savo skonį. Skanaus.