• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus (tešlai)
  • 50 gramų krakmolo (tešlai)
  • 60 gramų migdolų (malti, tešlai)
  • šiek tiek persikų (konservuoti)
  • 3 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 50 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 250 mililitrų jogurto (natūralus, kremui)
  • 300 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
  • 500 gramų varškės (arba mascarpone sūris, kremui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 20 gramų želatinos (kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tešlai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus (tešlai)
  • 50 gramų krakmolo (tešlai)
  • 60 gramų migdolų (malti, tešlai)
  • šiek tiek persikų (konservuoti)
  • 3 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 50 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 250 mililitrų jogurto (natūralus, kremui)
  • 300 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
  • 500 gramų varškės (arba mascarpone sūris, kremui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 20 gramų želatinos (kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tešlai)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, vanile iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius, suberti citrinų žieveles ir išmaišyti. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius išsijoti ir supilti į kiaušinių masę. Įmaišyti migdolus.
    Kepimo formą patepti sviestu [aš įklojau kepimo popierių]. Kepti 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30 min. Iškeptą biskvitą padalinti į 2 dalis.
    Išbrinkintą želatiną ištirpinti 2/3 stiklinės karštos grietinėlės. Jogurtą ir varškę išsukti su cukrumi ir vanile. Grietinėlę išplakti iki tirštų putų. Į varškės ir jogurto masę supilti želatiną bei išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti.
    Vieną biskvito dalį dėti į sudedamą torto formą, įpilti šiek tiek kremo, juo plonai aptepti biskvitą. Tada per visą paplotį išdėlioti pjaustytus persikus, užpilti likusiu kremu [truputi pasilikti aptepti viršui] ir uždengti antru biskvitu.Viršų aptepti likusiu kremu ir papuošti persiku puselėmis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
    Tortas lengvas ir gaivus, tikrai skanus...

Autorius: Jolanta M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų