• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų avižų
  • 50 gramų graikinių riešutų
  • 50 gramų saulėgrąžų
  • 50 gramų sezamo sėklų
  • 50 gramų spanguolių (džiovintos)
  • 1 stiklinė kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų razinų
  • 1 stiklinė fruktozės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų avižų
  • 50 gramų graikinių riešutų
  • 50 gramų saulėgrąžų
  • 50 gramų sezamo sėklų
  • 50 gramų spanguolių (džiovintos)
  • 1 stiklinė kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų razinų
  • 1 stiklinė fruktozės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų