Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
200 gramų avižų
50 gramų graikinių riešutų
50 gramų saulėgrąžų
50 gramų sezamo sėklų
50 gramų spanguolių (džiovintos)
1 stiklinė kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
100 gramų sviesto
50 gramų razinų
1 stiklinė fruktozės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!