200 gramų špinatų (nuplauti, nusausinti ir susmulkinti)
1 kilogramas jaučio kumpio
2 stiklinės vandens (šaltas)
1 valgomasis šaukštas druskos (košerinė)
3 stiklinės sultinio (jautienos)
0.5 stiklinės vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos kumpį padalinkite į du didelius kepsnius, paplakite plaktuku ir įtrinkite vyno acto, česnakų bei čiobrelių mišiniu. Taip įtrintus kepsniu palikite maždaug 6 val. arba net per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų. Išmarinuotus kepsnius ištieskite ant stalo, įtrinkite druska, pipirais ir dėkite ant jų špinatus, nuskustas morkas, žiedais supjaustytus svogūnus, petražoles. Tuomet kepsnius suvyniokite į ritinius ir apriškite virvele, kad kepant nepasileistų. Suvyniotus kepsnius dėkite įkepimo indą, užpilkite sultinius, vandeniu ir kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus kepsnius išimkite iš kepimo indo, nuvarvinkite skystį, nuvyniokite virvelę ir supjaustę riekelėmis patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.
200 gramų špinatų (nuplauti, nusausinti ir susmulkinti)
1 kilogramas jaučio kumpio
2 stiklinės vandens (šaltas)
1 valgomasis šaukštas druskos (košerinė)
3 stiklinės sultinio (jautienos)
0.5 stiklinės vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos kumpį padalinkite į du didelius kepsnius, paplakite plaktuku ir įtrinkite vyno acto, česnakų bei čiobrelių mišiniu. Taip įtrintus kepsniu palikite maždaug 6 val. arba net per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų. Išmarinuotus kepsnius ištieskite ant stalo, įtrinkite druska, pipirais ir dėkite ant jų špinatus, nuskustas morkas, žiedais supjaustytus svogūnus, petražoles. Tuomet kepsnius suvyniokite į ritinius ir apriškite virvele, kad kepant nepasileistų. Suvyniotus kepsnius dėkite įkepimo indą, užpilkite sultinius, vandeniu ir kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptus kepsnius išimkite iš kepimo indo, nuvarvinkite skystį, nuvyniokite virvelę ir supjaustę riekelėmis patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus.