INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- šiek tiek laurų lapų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek kadagio uogų
- 1 stiklinė krienų padažo
- 800 gramų šernienos (kumpis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinatui papildomai reikės: stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Iš kumpio išimami kaulai, mėsa išmušama kūjeliu, įtrinama druska su prieskoniais, susukama ir surišama arba suvyniojama į marlę. Tada šutinama marinate, kol suminkštėja. Tiekiama supjaustyta griežinėliais, sudėta į pašildytą pusdubenį, užpilta krienų padažu. Atskirai duodama virtų bulvių, troškintų kitų daržovių, raugintų agurkų, marinuotų pomidorų.
REKLAMA