• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų
  • 1 citrinų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 200 gramų ryžių
  • 170 gramų lašišų (filė (sūdyta))
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek vasabio
  • šiek tiek jūros dumblių lapų
  • šiek tiek lydyto sūrio (Filadelfijos, tepamas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Juostelėmis supjaustykite lašišą bei agurką.
    275 g karšto pasūdyto vandens užvirkite ryžius.
    Ryžiams užvirus, puodą uždenkite ir pavirkite apie 5 min.
    Tada nuimkite nuo viryklės, nupilkite vandenį ir palaikykite 10 min.
    Sumaišykite cukrų, druską bei ryžių actą ir kaitinkite, kol ištirps druska su cukrumi.
    Dabar apipilkite ryžius pasigamintu padažu.
    Padažu užpiltus ryžius atvėsinkite ir galite pradėti ruošti suši.
    Pasiruoškite indą šalto vandens, kuriame pašlapinsite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai.
    Taigi, pavilgę rankas, ant dumblių lapo tolygiai dėkite ryžių sluoksnį, vis paspausdami juos.
    Palikite vieną dumblio lapo kraštą neuždengtą ryžiais - ties ta vieta bus sulipinamas ritinėlis.
    Tuomet apverskite viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir juostele per dumblio vidurį dėkite įdarą, t. y. agurką, lašišos juosteles bei sūrį.
    Nepridėkite per daug - taip sušis bus tvirtesnis.
    Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį ir, patepę tuščią dumblio kraštą vandeniu, suklijuokite.
    Apvoliokite suši ritinėlį ikruose ir vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustykite 8 lygiais gabalėliais.
    Sušio gabalėlis pašlakstomas citrinos sultimis ir valgomas pavilgius į sojos padažą, sumaišytą su vasabi.
    Skanaus.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų
  • 1 citrinų
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 200 gramų ryžių
  • 170 gramų lašišų (filė (sūdyta))
  • 2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
  • šiek tiek sojos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • šiek tiek vasabio
  • šiek tiek jūros dumblių lapų
  • šiek tiek lydyto sūrio (Filadelfijos, tepamas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Juostelėmis supjaustykite lašišą bei agurką.
    275 g karšto pasūdyto vandens užvirkite ryžius.
    Ryžiams užvirus, puodą uždenkite ir pavirkite apie 5 min.
    Tada nuimkite nuo viryklės, nupilkite vandenį ir palaikykite 10 min.
    Sumaišykite cukrų, druską bei ryžių actą ir kaitinkite, kol ištirps druska su cukrumi.
    Dabar apipilkite ryžius pasigamintu padažu.
    Padažu užpiltus ryžius atvėsinkite ir galite pradėti ruošti suši.
    Pasiruoškite indą šalto vandens, kuriame pašlapinsite rankas, kad prie jų neliptų ryžiai.
    Taigi, pavilgę rankas, ant dumblių lapo tolygiai dėkite ryžių sluoksnį, vis paspausdami juos.
    Palikite vieną dumblio lapo kraštą neuždengtą ryžiais - ties ta vieta bus sulipinamas ritinėlis.
    Tuomet apverskite viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir juostele per dumblio vidurį dėkite įdarą, t. y. agurką, lašišos juosteles bei sūrį.
    Nepridėkite per daug - taip sušis bus tvirtesnis.
    Bambukinio kilimėlio pagalba susukite ritinėlį ir, patepę tuščią dumblio kraštą vandeniu, suklijuokite.
    Apvoliokite suši ritinėlį ikruose ir vandeniu pašlapintu aštriu peiliu supjaustykite 8 lygiais gabalėliais.
    Sušio gabalėlis pašlakstomas citrinos sultimis ir valgomas pavilgius į sojos padažą, sumaišytą su vasabi.
    Skanaus.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų