Supilkite į puodą sultinį, sudėkite prieskonius, susmulkintą žiedinį kopūstą, ištirpintą sviestą, virkite kol užverda. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, pakepinkite jame kubeliais supjaustytas nuskustas morkas ir sudėkite į sriubą. Sudėkite į puodą žirnius, supilkite pieną ir pavirkite dar apie 5-10 min. Patiekite šiltą. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai morkų
50 gramų žirnių (šaldyti/konservuoti)
200 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
30 gramų sviesto
1 ir 4/5 litro sultinio (daržovių)
100 gramų žiedinių kopūstų
250 gramų lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite į puodą sultinį, sudėkite prieskonius, susmulkintą žiedinį kopūstą, ištirpintą sviestą, virkite kol užverda. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, pakepinkite jame kubeliais supjaustytas nuskustas morkas ir sudėkite į sriubą. Sudėkite į puodą žirnius, supilkite pieną ir pavirkite dar apie 5-10 min. Patiekite šiltą. Skanaus.