1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite ir sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, prieskoniais bei puse stiklinės vandens. Masės tirštumą reguliuokite vandeniu.
2. Pusę turimų alyvuogių supjaustykite žiedeliais ir sudėkite į masę. Išmaišykite, supilkite į karščiui atsparų kepimo indą ir pusvalandžiui pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę.
3. Likus maždaug dešimčiai minučių iki kepimo pabaigos, apkepo paviršių patepkite pomidorų padažu ir kepkite toliau, kol škišus medinį ieįmelį, masį prie jo nelips.
4. Iškepusį apkepą apibarstykite likusiomis alyvuogėmis ir valgykite su raugintais agurkais bei duona.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
50 gramų alyvuogių (juodosios, be kauliukų)
4 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
0.5 stiklinės vandens
150 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek raudonėlių
šiek tiek citrinpipirių
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite ir sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, prieskoniais bei puse stiklinės vandens. Masės tirštumą reguliuokite vandeniu.
2. Pusę turimų alyvuogių supjaustykite žiedeliais ir sudėkite į masę. Išmaišykite, supilkite į karščiui atsparų kepimo indą ir pusvalandžiui pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę.
3. Likus maždaug dešimčiai minučių iki kepimo pabaigos, apkepo paviršių patepkite pomidorų padažu ir kepkite toliau, kol škišus medinį ieįmelį, masį prie jo nelips.
4. Iškepusį apkepą apibarstykite likusiomis alyvuogėmis ir valgykite su raugintais agurkais bei duona.