INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (kukurūzų)
- šiek tiek muskato (maltas)
- 400 mililitrų baltojo vyno
- 2 valgomieji šaukštai degtinės
- 2 valgomieji šaukštai vandens
- 400 gramų pieno (Ementalis, Edamer ar Gouda)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
REKLAMA