Sumaišyti miltus, išlydytą sviestą, varškę ir žiupsnelį druskos. Į gautą masę įmušti vieną kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kepimo formą aplipdyti gauta tešla, subadyti šakute ir įdėti į šaldymo kamerą pusei valandos. Padaryti įdarą pyragui: gerai sumaišyti grietinę, 3 trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Ištraukti formą, supilti įdarą, suberti uogas. Jei uogos rūgščios, sumaišyti jas su cukrumi. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti apie valandą.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
75 gramai cukraus
50 gramų migdolų (malti)
4 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
100 gramų varškės
100 gramų sviesto
200 gramų grietinės (20%)
1 vienetas vanilinio cukraus
200 gramų uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti miltus, išlydytą sviestą, varškę ir žiupsnelį druskos. Į gautą masę įmušti vieną kiaušinį ir gerai išmaišyti. Kepimo formą aplipdyti gauta tešla, subadyti šakute ir įdėti į šaldymo kamerą pusei valandos. Padaryti įdarą pyragui: gerai sumaišyti grietinę, 3 trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Ištraukti formą, supilti įdarą, suberti uogas. Jei uogos rūgščios, sumaišyti jas su cukrumi. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti apie valandą.