INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 4 vienetai kiaulės lašinių (riekelės)
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 4 vienetai batono (pakelpinta, riekelės)
- 100 mililitrų raudonojo vyno
- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grietinėlė, tryniai, sūris ir vynas maišant pakaitinama neverdant, kol sutirštėja, įberiama pipirų ir druskos. Iš kiaušinių iškepama keturios neplaktos kiaušinienės. Lašiniukų griežinėliai pakepinami su skiltelėmis supjaustytu pomidoru. Duonos riekelės plonai aptepamos sviestu, ant kiekvienos uždedama po griežinėlį lašiniukų, pomidoro skiltelę ir kiaušinienę. Apipilama paruoštu padažu ir tuoj pat patiekiama.
REKLAMA