INGREDIENTAI:
- 20 vienetų juodųjų pipirų
- 10 vienetų laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas kiaulienos kumpio (su kaulu ir oda)
- 100 gramų acto
- 16 litrų vandens
- 1 kilogramas druskos
- šiek tiek prieskonių (kiti, mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nedidelį, visą kiaulės kumpį su kaulu panardinkite į sūrų, virintą vandenį su prieskoniais. Paslėkite, kad vanduo apsemtų visą kumpį. Laikykite vėsioje vietoje 3 savaites. Po to išimkite, nuplaukite ir brandinkite vėsioje, bet vėdinamoje patalpoje apie 11 mėnesių. Svarbu, kad kumpis būtų vėdinamas ir taip džiūtų. Stebėkite ar jis neįgauna blogo kvapo - ženklas, kad buvo blogai pasūdytas ar vėdinamas. Žmonės, kurie gamina tokius kumpius, kiekvienas turi savo unikalų receptą, nebijokite fantazuoti. Svarbiausia šiame recepte - druska - kaip konservavimo priemonė sustabdanti puvimą.
REKLAMA