• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 20 vienetų juodųjų pipirų
  • 10 vienetų laurų lapų (lapeliai)
  • 1 vienetas kiaulienos kumpio (su kaulu ir oda)
  • 100 gramų acto
  • 16 litrų vandens
  • 1 kilogramas druskos
  • šiek tiek prieskonių (kiti, mėsos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nedidelį, visą kiaulės kumpį su kaulu panardinkite į sūrų, virintą vandenį su prieskoniais. Paslėkite, kad vanduo apsemtų visą kumpį. Laikykite vėsioje vietoje 3 savaites. Po to išimkite, nuplaukite ir brandinkite vėsioje, bet vėdinamoje patalpoje apie 11 mėnesių. Svarbu, kad kumpis būtų vėdinamas ir taip džiūtų. Stebėkite ar jis neįgauna blogo kvapo - ženklas, kad buvo blogai pasūdytas ar vėdinamas. Žmonės, kurie gamina tokius kumpius, kiekvienas turi savo unikalų receptą, nebijokite fantazuoti. Svarbiausia šiame recepte - druska - kaip konservavimo priemonė sustabdanti puvimą.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų