INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- 2 vienetai obuolių (nulupti, riekėmis supjaustyti)
- šiek tiek petražolių (papuošimui)
- 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
- 100 gramų svogūnų (laiškai)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 5 vienetai kiaulės nugarinės (gabalėliai)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 stiklinė sultinio (daržovių)
- 2 stiklinės grybų (riekėmis pjaustyti)
- 0.5 stiklinės sidro (sausas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulieną pabarstome druska ir malta kalendra. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir 5 min. pakepiname kiaulieną, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių. Sudedame mėsą į troškintuvą. Į keptuvę dedame svogūnų laiškus, grybus ir apie 5 min. lengvai pakepame, kol suminkštės. Įberiame 1 valgomą šaukštą miltų, lėtai maišydami supilame sultinį, sidrą, dedame garstyčias ir pipirus. Viską įkaitiname iki virimo ir dar 2-3 min. maišydami paverdame, kol masė sutirštės.
Įkaitiname orkaitę iki 210 C .
Ant kiaulienos sudedame obuolių riekeles, apipilame padažu ir uždengiame. Troškiname orkaitėje apie 45 min. kol mėsa taps visiškai minkšta. Papuošiame petražolių šakelėmis ir patiekiame su bulvėmis.
REKLAMA