Pieną su prieskoniais bei svogūnais užkaitinkite dangčiu uždengtame puode ir nuėmus nuo ugnies palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų. Į keptuvėje išlydytą šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė sutirštės. Nuėmę keptuvę nuo ugnies pamažu plakite šluotele, kad neliktų gumuliukų ir tuomet supilkite perkoštą pavirintą pieną. Gautą masę nuolat maišykite ir pakaitinkite apie porą minučių. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies ir į šiek tiek pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, smulkintus špinatus, krapus ir sūrį. Gautą masę pagal skonį pasūdykite, įdėkite pipirų ir muskato. Tuomet sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite. Suflė išpilstykite į gausiai sviestu pateptus kepimo indelius ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę. Skanaus.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja krapų
šiek tiek muskato (malti)
1 sauja špinatų (šviežiai)
6 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
160 gramų pieno
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną su prieskoniais bei svogūnais užkaitinkite dangčiu uždengtame puode ir nuėmus nuo ugnies palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų. Į keptuvėje išlydytą šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė sutirštės. Nuėmę keptuvę nuo ugnies pamažu plakite šluotele, kad neliktų gumuliukų ir tuomet supilkite perkoštą pavirintą pieną. Gautą masę nuolat maišykite ir pakaitinkite apie porą minučių. Kai padažas taps vientisas, nukelkite nuo ugnies ir į šiek tiek pravėsusį įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius, smulkintus špinatus, krapus ir sūrį. Gautą masę pagal skonį pasūdykite, įdėkite pipirų ir muskato. Tuomet sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišykite. Suflė išpilstykite į gausiai sviestu pateptus kepimo indelius ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę. Skanaus.