Ryžius perrinkite ir 3-4 kartus nuplaukite. Tada užpilkite vandeniu, jo turi būti 3/4 daugiau, negu yra ryžių. Užkaiskite ir virkite, kol ryžių tūris padidės 1/2 - 2 kartus. Tuomet liekite dar verdančio vandens ir kaitinkite dar 15 minučių. Kol ryžiai verda, paruoškite špinatus. Juos perrinkite, gerai, gerai numazgokite ir smulkiai supjaustykite. Į išvirtus ryžius berkite špinatų gabalėlius, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir kaitinkite dar minutę. Sriubą atvėsinkite. Supilstykite į lėkštes sriubos, skaninkite 1-2 šaukšteliais grietinės. Skanaus.
Autorius: u...
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
200 gramų ryžių
šiek tiek špinatų (4 ryšulėliai)
šiek tiek druskos
100 mililitrų aliejaus
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius perrinkite ir 3-4 kartus nuplaukite. Tada užpilkite vandeniu, jo turi būti 3/4 daugiau, negu yra ryžių. Užkaiskite ir virkite, kol ryžių tūris padidės 1/2 - 2 kartus. Tuomet liekite dar verdančio vandens ir kaitinkite dar 15 minučių. Kol ryžiai verda, paruoškite špinatus. Juos perrinkite, gerai, gerai numazgokite ir smulkiai supjaustykite. Į išvirtus ryžius berkite špinatų gabalėlius, gardinkite juodaisiais pipirais, sūdykite ir kaitinkite dar minutę. Sriubą atvėsinkite. Supilstykite į lėkštes sriubos, skaninkite 1-2 šaukšteliais grietinės. Skanaus.