Šparagus nuvalome, pasmulkiname ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, įdedame cukraus, žiupsnelį druskos, sultinio kubelį ir verdame apie 30 min. virš nedidelės ugnies. Tuomet išimame su kiaurasamčiu šparagus. Kitame puode ištirpiname sviestą, sudedame apvirtus šparagus ir pakepiname apie 2 min. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tuomet supilame grietinėlę ir nuo šparagų virimo likusį sultinį. Maišant kaitiname sriubą, kol ji sutirštėja. Tuomet supilstome į dubenėlius ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Julija
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
6 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
500 mililitrų vandens
200 mililitrų grietinėlės (30% riebumo)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 vienetas sultinio (kubeliai)
3 saujos šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šparagus nuvalome, pasmulkiname ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu, įdedame cukraus, žiupsnelį druskos, sultinio kubelį ir verdame apie 30 min. virš nedidelės ugnies. Tuomet išimame su kiaurasamčiu šparagus. Kitame puode ištirpiname sviestą, sudedame apvirtus šparagus ir pakepiname apie 2 min. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tuomet supilame grietinėlę ir nuo šparagų virimo likusį sultinį. Maišant kaitiname sriubą, kol ji sutirštėja. Tuomet supilstome į dubenėlius ir patiekiame. Skanaus.