INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto citrinų (žievelė, tarkuota)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai peletrūno (smulkintas)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- 500 gramų šparagų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nupjaustykite sumedėjusius šparagų galus. Suriškite šparagus į keturis vienodo dydžio ryšulėlius. Sudėkite ryšulėlius į didelį troškintuvą su verdančiu vandeniu. Uždenkite ir troškinkite 6-8 min., kol šparagai suminkštės, bet vis dar bus pakankaimai tvirti. Nusunkite ir atriškite. Sudėkite šparagus į keturias pašildytas lėkštes. Išsukite sviestą su likusiais produktais, truputį jį pašildykite ir užpilkite ant šparagų.
REKLAMA