Labai lengvai ir greitai pagaminamas, švelnaus kakavos skonio pyragas. Kai norisi kažko saldaus čia ir dabar - tai puikus pasirinkimas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 250 gramų kreminės varškės
- 150 gramų cukraus
- 100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
- 3 vienetai kiaušinių
- 75 gramai miltai
- 75 gramai kakavos
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.
- Varškę sutrinti su paprastu bei vaniliniu cukrumi į vientisą masę, įmušti kiaušinius ir išplakti. Įmaišyti 90 g kambario temperatūros sviesto, suberti kakavą ir su kepimo milteliais nusijotus miltus.
- 20 cm (galima naudoti ir 23 - 24 cm) skersmens kepimo formą patepti likusiu sviestu ir sukrėsti tešlą. Išlyginti paviršių. Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinti įbedus medinį pagaliuką, ar gerai iškepė. Jei pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia pyragas jau iškepė. Jei ne, kepti dar 5 minutes ir vėl tikrinti.
- Ataušinti ant grotelių, pabarstyti milteliniu cukrumi ir skanauti.
REKLAMA