Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo. Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus. Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite. Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą. Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus. Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu. Skanaus.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
110 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
5 valgomieji šaukštai krakmolo
4 vienetai kiaušinių (+ 2 tryniai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 gramų pieniško šokolado
250 gramų varškės
50 gramų kokosų (drožlės)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo. Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus. Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite. Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą. Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus. Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje. Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu. Skanaus.