• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 200 mililitrų vandens (karštas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijoti ir sumaišyti su cukrumi, kakava, kepimo milteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę įmaišyti plaktą kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, masę gerai išsukti, tada iš lėto supilti karštą vandenį. Tešlą išpilstyti į 10-12 riebalais pateptų keksiukų formelių (galima iškloti ir popierinėmis formelėmis). Kepti 20-25 min., kai atvės, išimti iš formelių. Tiekti su raudonaisiais serbentais. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • 200 mililitrų vandens (karštas)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijoti ir sumaišyti su cukrumi, kakava, kepimo milteliais, soda, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Į masę įmaišyti plaktą kiaušinį, supilti tirpintą sviestą, masę gerai išsukti, tada iš lėto supilti karštą vandenį. Tešlą išpilstyti į 10-12 riebalais pateptų keksiukų formelių (galima iškloti ir popierinėmis formelėmis). Kepti 20-25 min., kai atvės, išimti iš formelių. Tiekti su raudonaisiais serbentais. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų