Kadangi Lietuvoje jau pamiršome, kad yra sniegas ir per šventes jo labai trūksta - savo šventinį stalą galime papuošti šiomis nuostabiomis sniego gniūžtėmis, kurios yra ne žieminė puošmena, bet gardus kąsnelis prie arbatos ar kavos. Joms net nebūtina jokia proga - puikiai galima jomis mėgauti ir įprastais vakarais prie knygos ar televizoriaus, kai užsinorima saldumynų. O ir pasigaminti jas tikrai neužtruks daug laiko.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 100 gramų kokosų drožlių (apvoliojimui)
- Tešlai:
- 280 gramų kvietinių miltų
- 170 gramų sviesto
- 100 gramų cukraus pudros
- 100 gramų avižinių dribsnių (greito paruošiamo)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- Įdarui:
- 23 vienetai vyšnių (kokteilinės)
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo
- Glajui:
- 200 gramų cukraus pudros
- 90 mililitrų pieno
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 23
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vyšnias nusausinti ir apvolioti krakmole.
- Tešlai nusijotus miltus sumaišyti su avižų dribsniais ir druska.
- Sviestą suplakti su cukraus pudra į purų vientisą kremą. Įmaišyti vanilę, miltų mišinį ir užminkyti vidutinio kietumo tešlą.
- Tešlą padalinti į 23 dalis. Po vieną suploti į blynelį ir per vidurį įdėti vyšnią bei gerai apgobti ją tešla. Suformuoti rutuliukus.
- Sudėti rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos 2 cm atstumu vienas nuo kito ir palaikyti šaldytuve pusvalandį.
- Tuomet kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
- Cukraus pudrą nusijoti ir sumaišyti su pienu - pilti tiek, kol išeis tirštas glajus.
- Merkti atvėsusius sausainiukus į glajų ir apvolioti kokosų drožlėse, bei leisti išdžiūti.
REKLAMA