INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 250 gramų kiaulės lašinių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek sviesto
- 1 kilogramas kiaulienos smegenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smegenys 2 val. mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje ir, nuėmus plėvę, ištrinamos pro sietelį. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste. Lašiniukai supjaustomi mažais kubiukais. Svogūnai ir lašiniukai sudedami į ištrintas smegenis, pagardinama prieskoniais ir gerai išsukama. Masė sudedama į paruoštą formą ir iškepama orkaitėje. Atvėsęs formoje paštetas iškrečiamas į lėkštę ir puošiamas citrinos griežinėliais bei žalumynais.
REKLAMA