Slyvas užpilti cukrumi, išmaišyti. Palaikyti ~ 3-4 val. Paskui su blenderiu ar kitu prietaisu sutrinti į košytę. Gautą masę supilti į didelį puodą ir virti apie 45-50 min. Kol verda slyvienė, pasiruošiame želatiną. Želatiną suberti į šaltą vandenį, kad išbrinktų. Į puodą įpilame ~1,5 litro vandens ir sudedame išbrinkusią želatiną. Pakaitiname, kad ištirptų želatina (tik negalima leisti užvirti). Sirupą su želatina, supilti į slyvienę prieš baigiant jai virti. Viską gerai išmaišome ir kol karšta greitai sudedame į stiklainius.
Aš dar stiklainius palaikau tarp pagalvių arba suvynioju į patalus bent jau porai valandų.
Laikau šią žėlę šaldytuve. Jeigu turite rūsį kuriame šalta, galite laikyti ir ten.
Be galo skani žėlė, tinkanti ir ant skrebučių pusryčiams, ir ant blynų, bei torto pertepimams.
Skanaus :)
Autorius: Dovilė
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
3 kilogramai slyvų (be kauliukų)
30 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai skani slyvų žėlė žiemai.
Slyvas užpilti cukrumi, išmaišyti. Palaikyti ~ 3-4 val. Paskui su blenderiu ar kitu prietaisu sutrinti į košytę. Gautą masę supilti į didelį puodą ir virti apie 45-50 min. Kol verda slyvienė, pasiruošiame želatiną. Želatiną suberti į šaltą vandenį, kad išbrinktų. Į puodą įpilame ~1,5 litro vandens ir sudedame išbrinkusią želatiną. Pakaitiname, kad ištirptų želatina (tik negalima leisti užvirti). Sirupą su želatina, supilti į slyvienę prieš baigiant jai virti. Viską gerai išmaišome ir kol karšta greitai sudedame į stiklainius.
Aš dar stiklainius palaikau tarp pagalvių arba suvynioju į patalus bent jau porai valandų.
Laikau šią žėlę šaldytuve. Jeigu turite rūsį kuriame šalta, galite laikyti ir ten.
Be galo skani žėlė, tinkanti ir ant skrebučių pusryčiams, ir ant blynų, bei torto pertepimams.