Kubeliais supjaustytus persikus sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi ir krakmolu. Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti dviem trečdaliais iškočiotos tešlos. Tuomet sudėti persikus ir viršų uždengti likusia tešla. Pyrago viršų vietomis šiek tiek įpjauti, kad geriau iškeptų vidus. Uždengtą folija pyragą kepti apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Tuomet nuimti foliją ir pakepti dar apie 15 min. Skanaus.
Autorius: Justė
INGREDIENTAI:
4/5 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės krakmolo
4 stiklinės persikų (švieži/konservuoti)
400 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kubeliais supjaustytus persikus sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi ir krakmolu. Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti dviem trečdaliais iškočiotos tešlos. Tuomet sudėti persikus ir viršų uždengti likusia tešla. Pyrago viršų vietomis šiek tiek įpjauti, kad geriau iškeptų vidus. Uždengtą folija pyragą kepti apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Tuomet nuimti foliją ir pakepti dar apie 15 min. Skanaus.