Vyšnias nuplauti, iškaulinti, sumaišyti su cukrumi (aš dėjau 5 šaukštus cukraus) ir palikti apie 20-30 min., kol išsiskirs sultys. Sultis nupilti (iš jų galite pasigaminti gaivą), o vyšnias sumaišyti su krakmolu. Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno stačiakampio dėti po pusę šaukšto vyšnių ir, perlenkus, suklijuot tešlos kraštelius. Paruoštas bandeles dėti ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Kamilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (bulvių)
200 gramų vyšnių (šaldytos/šviežios)
500 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vyšnias nuplauti, iškaulinti, sumaišyti su cukrumi (aš dėjau 5 šaukštus cukraus) ir palikti apie 20-30 min., kol išsiskirs sultys. Sultis nupilti (iš jų galite pasigaminti gaivą), o vyšnias sumaišyti su krakmolu. Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno stačiakampio dėti po pusę šaukšto vyšnių ir, perlenkus, suklijuot tešlos kraštelius. Paruoštas bandeles dėti ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.