Pakepinti keptuvėje su sviestu smulkiai supjaustytą česnaką. Švarius špinatų lapus nuplauti, susmulkinti, sudėti į keptuvę su česnakais ir patroškinti keletą min. Galiausiai sudėti feta sūrį, supilti pieną ir pakaitinti, kol sūris pilnai ištirpsta. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėti po kupiną šaukštelį įdaro, perlenkti ir užspausti tešlos kraštus. Paruoštas bandeles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti pravėsusius. Skanaus!
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
100 gramų špinatų (šaldyti arba švieži)
2 valgomieji šaukštai pieno
100 gramų feta sūrio
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
350 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakepinti keptuvėje su sviestu smulkiai supjaustytą česnaką. Švarius špinatų lapus nuplauti, susmulkinti, sudėti į keptuvę su česnakais ir patroškinti keletą min. Galiausiai sudėti feta sūrį, supilti pieną ir pakaitinti, kol sūris pilnai ištirpsta. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dėti po kupiną šaukštelį įdaro, perlenkti ir užspausti tešlos kraštus. Paruoštas bandeles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti pravėsusius. Skanaus!