Obuolius nuploviau, nulupau, išpjoviau sėklalizdžius ir supjausčiau obuolius kubeliais. Obuolių kubelius sumaišiau su cukrumi, cinamonu bei citrinų sultimis, sudėjau į puodą, užpyliau šiek tiek vandens ir paviriau apie 5-7 min. Įdarą palikau atvėsti. Įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi. Tešlos lakštus supjausčiau vienodais stačiakampiais, vieną kiekvieno tešlos stačiakampio pusę įpjausčiau rėželiais ir jos kraštus aptepiau plaktu kiaušinio tryniu. Ant paruoštų tešlos lakštų sudėjau obuolių įdarą, perlenkiau ir suklijavau tešlos kraštelius. Paruoštas bandeles sudėjau ant kepimo skardos ir kepiau apie 15-20 min. Iškeptas bandeles dar galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Diana
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
šiek tiek cukraus
4 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
šiek tiek vandens
500 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nuploviau, nulupau, išpjoviau sėklalizdžius ir supjausčiau obuolius kubeliais. Obuolių kubelius sumaišiau su cukrumi, cinamonu bei citrinų sultimis, sudėjau į puodą, užpyliau šiek tiek vandens ir paviriau apie 5-7 min. Įdarą palikau atvėsti. Įkaitinau orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi. Tešlos lakštus supjausčiau vienodais stačiakampiais, vieną kiekvieno tešlos stačiakampio pusę įpjausčiau rėželiais ir jos kraštus aptepiau plaktu kiaušinio tryniu. Ant paruoštų tešlos lakštų sudėjau obuolių įdarą, perlenkiau ir suklijavau tešlos kraštelius. Paruoštas bandeles sudėjau ant kepimo skardos ir kepiau apie 15-20 min. Iškeptas bandeles dar galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.