• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • šiek tiek vyšnių
  • 1 kilogramas grietinės
  • 20 gramų želatinos
  • šiek tiek mėtų
  • šiek tiek žaliųjų citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens.
    Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti.
    Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti.
    Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis.
    Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
    Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų.
    Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį.
    Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai.
    Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve.
    Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.

Autorius: Genutė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • šiek tiek vyšnių
  • 1 kilogramas grietinės
  • 20 gramų želatinos
  • šiek tiek mėtų
  • šiek tiek žaliųjų citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens.
    Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti.
    Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti.
    Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis.
    Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
    Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų.
    Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį.
    Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai.
    Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve.
    Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.

Autorius: Genutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų