Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens. Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti. Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti. Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis. Pirmą dalį sumaišyti su kakava. Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų. Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį. Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai. Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve. Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.
Autorius: Genutė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek kakavos
šiek tiek vyšnių
1 kilogramas grietinės
20 gramų želatinos
šiek tiek mėtų
šiek tiek žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens. Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti. Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti. Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis. Pirmą dalį sumaišyti su kakava. Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų. Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį. Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai. Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve. Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.