Trapios tešlos lapeliai virti aliejuje ir sulieti sirupu.
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 5 vienetai kiaušinių
- 300 gramų miltai
- 60 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai degtinės
- 1 žiupsnelis druskos
- Kepimui:
- 700 mililitrų aliejaus
- Sirupui:
- 300 gramų cukraus
- 200 mililitrų vandens
- 5 valgomieji šaukštai medaus
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
- Papuošimui:
- 10 gramų šokoladas
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš kiaušinių, miltų (dėti tiek kad tešla būtų tinkama minkyti), degtinės, druskos ir minkšto sviesto minkyti tešlą apie 20 minučių.
- Kočioti labai plonus, permatomus lapelius ir virti aliejuje.
- Sirupą virti iš vandens ir cukraus. Kai išgaruos maždaug pusė vandens, dėti medų, pilti citrinų sultis ir pavirti tiek ,kad sirupas lengvai tįstų.
- Lapelius lengvai sumirkyti šiltu sirupu ir formuoti norimos formos "skruzdėlyną".
- Puošti tarkuotu šokoladu.
REKLAMA