INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas bazilikų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek paprikų (aitrioji)
- 2 vienetai paprikų (saldžioji, raudona)
- 200 gramų pomidorų pastos (konservuoti, be odelių)
- 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- šiek tiek batono (riekės)
- šiek tiek druskos
- 450 mililitrų sultinio
- šiek tiek prieskonių (meksikietiški)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
Išdėliokite odele į viršų kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 40 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
Ištraukus iš orkaitės, kiek atvėsusias paprikas sudėkite į plastikinį maišelį, užriškite ir palikite 10-15 min. Tuomet nulupkite odeles.
Paprikas susmulkinkite, sumeskite į plakimo indą, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite ketvirtį sultinio ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
Likusį sultinį supilkite į puodą, sukrėskite pomidorų ir paprikų tyrę, suberkite prieskonius pagal skonį ir pakaitinkite.
Nuo batono nupjaukite pluteles, supjaustykite stambiais kvadratėliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
Supilkite į lėkštes paruoštą sriubą ir pabarstykite ant viršaus paskrudinto batono.
Skanaus.
Autorius: Monika ir Kotryna