• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek paprikų (aitrioji)
  • 2 vienetai paprikų (saldžioji, raudona)
  • 200 gramų pomidorų pastos (konservuoti, be odelių)
  • 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek batono (riekės)
  • šiek tiek druskos
  • 450 mililitrų sultinio
  • šiek tiek prieskonių (meksikietiški)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
    Išdėliokite odele į viršų kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 40 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
    Ištraukus iš orkaitės, kiek atvėsusias paprikas sudėkite į plastikinį maišelį, užriškite ir palikite 10-15 min. Tuomet nulupkite odeles.
    Paprikas susmulkinkite, sumeskite į plakimo indą, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite ketvirtį sultinio ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
    Likusį sultinį supilkite į puodą, sukrėskite pomidorų ir paprikų tyrę, suberkite prieskonius pagal skonį ir pakaitinkite.
    Nuo batono nupjaukite pluteles, supjaustykite stambiais kvadratėliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
    Supilkite į lėkštes paruoštą sriubą ir pabarstykite ant viršaus paskrudinto batono.
    Skanaus.

Autorius: Monika ir Kotryna

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas bazilikų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek paprikų (aitrioji)
  • 2 vienetai paprikų (saldžioji, raudona)
  • 200 gramų pomidorų pastos (konservuoti, be odelių)
  • 0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek batono (riekės)
  • šiek tiek druskos
  • 450 mililitrų sultinio
  • šiek tiek prieskonių (meksikietiški)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas.
    Išdėliokite odele į viršų kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 40 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
    Ištraukus iš orkaitės, kiek atvėsusias paprikas sudėkite į plastikinį maišelį, užriškite ir palikite 10-15 min. Tuomet nulupkite odeles.
    Paprikas susmulkinkite, sumeskite į plakimo indą, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite ketvirtį sultinio ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
    Likusį sultinį supilkite į puodą, sukrėskite pomidorų ir paprikų tyrę, suberkite prieskonius pagal skonį ir pakaitinkite.
    Nuo batono nupjaukite pluteles, supjaustykite stambiais kvadratėliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.
    Supilkite į lėkštes paruoštą sriubą ir pabarstykite ant viršaus paskrudinto batono.
    Skanaus.

Autorius: Monika ir Kotryna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų